Hvorfor satse på lokalmat og/eller reiselivsprodukter i Bjerkreim?

Det er mye spennende som skjer innen mat – og reiseliv i Bjerkreim for tiden:

  • Ørsdølen slår alle rekorder og melder om utsolgte søndagsturer, og en økning i gjennomsnittlig antall gjester per tur. Med 1800 gjester pr 29 juli, og 24 turer igjen, ligger det an til å slå alle rekorder for bestilte turer. Også søndagsturene har rekordantall – med 3 turer igjen av oppsatt sesong er allerede fjorårets rekord slått.  «Travelt, men kjekt» uttaler Tor Anton Versland fra båtforeningen.
  • Tor Gaute Eikeland fortsetter å ta i mot gjester fra hele verden – Israel, Spania, USA, Nederland, Tyskland, Ukraina, Tsjekkia, Polen, Kroatia, Singapore m.fl. Tor Gaute melder at de var fullbooket hele sommeren allerede i november i fjor.
  • Veen Gard har hatt en utrolig sesong med mange nye turister og faste gjester som kommer tilbake for å nyte denne perlen av en campingplass.
  • Matfatet Bjerkreim har rekordmange produsenter til årets Bjerkreimsmarken
  • «Nye Vikeså sentrum» med Coop Extra skaper betydelig økt trafikk, og nytt lokalmatutsalg i den gamle blomsterbutikken er på vei!
  • Laksebørsen har hatt en eventyrlig oppstart og er et fantastisk bidrag til nytt «liv» i Bjerkreim sentrum. Det sies at det har aldri vært så mye sykkeltrafikk mellom Vikeså og Bjerkreim før!
  • Nyyyt AS fortsetter suksessen med Pinnasteiken, og har flere spennende nysatsinger på vei.

Kjenner du flere suksesshistorier? Legg gjerne inn en kommentar under saken!

Dette er veldig gledelig for hele bygda, og bør vise at det er gode muligheter for å få til spennende og levedyktige tilbud. All ære til dem som bruker tid og ressurser på å satse nytt og alternativt – noen må gå foran, og her har vi mange gode eksempler på entreprenører / gründere som går foran.

Og vi vil ha flere!

Mat -og reiselivsprosjektet til nærinsghagen er i gang, og vi har identifisert et behov for flere aktører som vil satse på lokalmat og /eller reiseliv!

Derfor inviterer vi til inspirasjonskveld på Laksebørsen 22.august kl. 1930 – hvor vi får høre mer fra noen av dem som har satset og noen som vil satse videre. Hva tenker de om mulighetene? Hva skal til for å få det til? Dette blir en uformell og sosial kveld med levende musikk, noen innlegg og mye tid til samtale og prat. Så om du er nysgjerrig, på tankestadiet om du skal starte med noe nytt, eller allerede er i gang med noe, og gjerne vil ha mer inspirasjon, så er du velkommen! Ingen påmelding nødvendig – det er bare å møte opp!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *